A VízŐr kevesebb vízzel csökkenti csökkenti az aszály okozta kiszáradást

 Bemutatta a Water Retainer®(VízŐr) nevű új készítményét az Alpha-Vet Kft. A bio minősítést elnyert, organikus alapokon nyugvó talajkondicionáló készítmény csökkenti az öntözővíz felhasználást és az aszály okozta kiszáradást.

Az Alpha-Vet Kft. által forgalmazott, bio minősítést elnyert készítmény várhatóan megváltoztatja az eddig követett öntözési kultúrát, főként a nagyüzemekben, a kertészeti ágazatokban és a parképítési, fenntartási területeken egyaránt. A gyártó és a forgalmazó cégek képviselői bejelentették az Alföldi Állattenyésztői és Mezőgazda Napok április végi rendezvényén, hogy két nagyüzemben, Létavértesben malmi kukoricatermesztésben, valamint az Észak-Alföldi TÉSZ meggyeseiben jelentős területeken meghonosítják az új technológiát. A hazai vízfogyasztás 35%-a a mezőgazdasági vízfogyasztás. Ennek 27-28%-át teszi ki az öntözés.

A Water Retainer® VízŐrrel jelentős mértékű öntözővíz-megtakarítás érhető el, ami hozzájárul ahhoz, hogy fenntarthatóbb, a környezetet kevésbé terhelő, biztonságos mezőgazdasági tevékenységet folytassunk. A növénytermesztésben a termésmennyiséget limitáló környezeti tényezők közül térségünkben az aszály a legjelentősebb, mivel a vízhiány gyakran párosul igen magas, néha extrém magasságokat elérő hőmérsékletekkel, ami további terméscsökkenéshez vezethet. A különböző fejlődési (fenológiai) fázisokban jelentkező szárazság eltérő mértékű terméscsökkenést és gazdasági károkat okoz szántóföldi és kertészeti növényeinknél, szőlőinkben, gyümölcsöseinkben.

 

Részletes termék leírásEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ALPHAPLANT

Cégünknek évtizedes tapasztalata van a növénykondicionálás területén. Termékeink használatával csökkenthető növényvédő szer és műtrágya ráfordítás. Készítményeink klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülnek, a növények saját védekező rendszerét stimulálják. ELOLVASOM

Vegye fel velünk a kapcsolatot

bodor bence b
Bödör Bence
Igazgató
 
 
Szűcs Pál
Szaktanácsadó - Közép-Magyarország
 
 
no images
Lengyel Tibor
Szaktanácsadó - Dél-Alföld
 
 
Baráth István
Baráth István
Szaktanácsadó - Észak Alföld
 
 
Baráth István
Hornich Ilona
Növényorvos - Nyugat-Dunántúl
 
 
Baráth István
Növényorvos - Dél-Nyugat-Dunántúl
 
 
Czuppon Máté - Alphaplant
Czuppon Máté
Növényorvos - Közép-Magyarország