Humic Alpha

2-4 liter/ha
Humic Alpha
Description

Természetes humusz ásványból kivont koncntrált huminsavat tartalmazó növénykondicionáló készítmény. A Humic Alpha-ban található fulvosavak mint egy vivö anyagként szolgálnak, mely által javul a tápanyagok felvétele, valamint a növény jobban hasznosítja azokat.

 

Sürüség: 1,1 +/- 0,1 kg/dm3

Beltartalmi értékek

w/w %

Gramm/liter

Huminsavak (k-humátként)

7,3

76,65

Szervesanyag tartalom

12

126

Kálium (K2O)

2,5

26,25

Fe

0,1

1,05

 

 

A huminsavaknak nélkülözhetetlen szerepük van a növény tápanyag-gazdálkodásában, a mikro- és makroelemek felvételében,ezek bazipetális és akripetális mozgásában. Oxigénszállítóhatásuk a növény egész anyagcseréjét segítik. Lombtrágya formájában a fulvosavak például maradéktalanul képesek bármilyen PH-érték mellett felszívódni. A levélfelület felső epidermiszén átjutva egészen a sejtfal membránjait megcélozva segít bármilyen stresszfaktor során. Erösítik a növény immunrendszerét, növelik a gyökértömeget, valamint javítják a gyökér regenerálódó képességét. A fulvosavak elösegítik a növényvédöszerek beépülését.

A huminsavak, fulvosavak szerepe nélkülözhetetlen a növény tápanyag gazdálkodásában, a mikro és makroelemek felvételében, felszívódásában. A fulvosavak bármely pH érték mellett képesek kifejteni hatásukat, felszívódásukat a pH nem befolyásolja.

A szántóföldi kultúrák esetében a virágzás idöszakában esetlegesen fellépö fényhiány is magas termésveszteséget okozhat. A fulvosavak növelik a klorofilltartalmat a növényben, ezáltal a fényhiányosabb, fényszegényebb idöszakokban is aktivizálja a fotoszintézist.

Alkalmazásának elönyei:

  • Növeli a klorofiltartalmat, ezzel fényszegényebb időszakban is aktivizálja a fotoszintézist.
  • A sejten belül redukálódik a protoplazma-viszkozitás, nő a növény nedvességállománya, ezzel képes befolyásolni a szárasságtűrést.
  • A fulvosavak hordozóként funkcionálva képesek belépni a sejtfalba, ezzel segítve a kontaktszerek hatását.
  • Vele együtt kijuttatott tápanyagok adszorpciós kötésekkel kapcsolódnak a huminsavakhoz, így segítik bármilyen hiánytünet kezelését.
  • A fulvosav természetes antivirális és antibakteriális hatású.
  • A mikroelemek arányai, valamint a fulvosav, indirekt módon erősítik a növény immunrendszerét.
  • A természetes fulvosav növeli a gyökértömeget, és javítja a gyökér regenerálódóképességét.
  • A fulvosav mint a természet egyik legerősebb elektrolitképzője gyorsítja, javítja az anyagcsere-folyamatokat.
  • A fulvosav és a mikroelem-komplexek növelik a kloroplasztiszok aktivitását, így a növény fényszegény helyeken is jobban hasznosítja a fényt.

Felhasználható:

SZÁNTÓFÖLDI KULTÚRÁK

2-4 liter/ha mennyiségben ajánlott

Öszi kijuttatás: öszi vetésü kultúrnövényeink esetében a gyökérképzödés - télállósság fokozására, a P és K elemek beépülésének javítására

Tavaszi kijuttatás: a tenyészidőszak alatt háromszor ajánlott a kezelés (virágzás előtt, terméskötéskor, és az érési fázisban) 250l/ha vízmennyiséggel, állománypermetezéssel

kijuttatva.

Növényvédő szerekkel együtt kijuttatható, de kijuttatás előtt mindig készítsen keverési próbát. Az alkalmazásokkal és referenciákkal kapcsolatban forduljon bizalommal szakembereinkhez.

ÉVI és MVI : 0 nap

ALPHAPLANT

Cégünknek évtizedes tapasztalata van a növénykondicionálás területén. Termékeink használatával csökkenthető növényvédő szer és műtrágya ráfordítás. Készítményeink klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülnek, a növények saját védekező rendszerét stimulálják. ELOLVASOM

Vegye fel velünk a kapcsolatot

bodor bence b
Bödör Bence
Igazgató
 
Szűcs Pál
Szaktanácsadó - Közép-Magyarország
 
no images
Lengyel Tibor
Szaktanácsadó - Dél-Alföld
 
Baráth István
Baráth István
Szaktanácsadó - Észak Alföld
 
Baráth István
Növényorvos - Dél-Nyugat-Dunántúl
 
Czuppon Máté - Alphaplant
Czuppon Máté
Növényorvos - Közép-Magyarország