HOT Sparks - шаблон joomla Оригами

organitbor terEgyetlen mikroelemet tartalmazó műtrágya

EK-MŰTRÁGYA

Beltartalom

Hatóanyag Koncentráció (g/liter) Koncentráció (w/w%)
Bór (B) 135 10

 

A bór stimulálja a generatív folyamatokat, a pollentömlő hajtását és fejlődését, fokozza a sejtfal stabilitását, és ez által elengedhetetlenül szükséges a növények életében. Hiányában csökken a megtermékenyülés, akadályozott a kötődés. Esszenciális mikroelem lévén jelenléte valamennyi kultúra számára létfontosságú, különös tekintettel a szőlő- és gyümölcskultúrákra, az olajos növényekre és egyes zöldségfélékre.

A bórt a növények a talajból bórsav illetve borátok formájában veszik fel. A felvétel után a bór a növényben lassan mozog. Ez az oka annak, hogy a hiánya elsősorban a hajtáscsúcsokon és a termékenyülés időszakában jelentkezik. Ezért fontos, hogy a növények még időben a hajtásképződés és a termékenyülés előtti időszakban megkapják a megfelelő bór mennyiséget. Hiánya számottevő termés kiesést okozhat.

A termékben megtalálható bór segíti a növényekben a szénhidrátok és a cukrok szállítását, a virágok képződését és megtermékenyülését, a stresszhelyzetek (pl. szélverés, homokverés, jégverés, nagy hőingadozások, hideg periódusok) átvészelését, növeli az olajos növények olajtartalmát, valamint javítja a növények vízmérlegét.

A bór emellett fontos szerepet játszik a növények természetes védekező mechanizmusában a patogén gombák támadása ellen. Szükséges a természetes gombaellenes vegyületek kialakulásához, valamint ezen vegyületek fertőzött területekre történő eljuttatásához.

Az Organit® Bór EDDHSA kelátképzővel van ellátva, amely a hagyományos kelátképzőkhöz képest a mikro-, és mezolemeket a növény számára jobban hasznosíthatóvá teszi.

Javasolt felhasználás

Növényi kultúra Dózis Felhasználási javaslat
Almatermésűek 1-3 liter/ha Egérfüles és pirosbimbós állapot között 2 alkalommal és ősszel a betakarítás után, a következő évi rügyalapok tápanyaggal történő feltöltésére.
Csonthéjasok 1-3 liter/ha Sziromhullás kezdetétől 2 alkalommal és ősszel, a következő évi rügyalapok tápanyaggal történő feltöltésére.
Szőlő 1-3 liter/ha A fürtvirágzat megnyúlásakor és ősszel a betakarítás után, a következő évi rügyalapok tápanyaggal történő feltöltésére.
Napraforgó 1-3 liter/ha 8-10 leveles állapottól a virágzás kezdetéig. Ideális kijuttatási időpont: csillagbimbós állapot.
Repce 1-3 liter/ha Ősszel a gyökeresedés elősegítésére, tavasszal rügyképződéskor és virágzás előtt.
Cukorrépa 1-3 liter/ha 4–6 leveles stádiumnál, majd sorzáródáskor.
Csemegekukorica 1-3 liter/ha 4-8 leveles kortól címerhányásig 2 alkalommal.
Kalászosok, rizs Kalászoláskor/bugahányáskor.

Zöldségfélék

(paprika, paradicsom, dinnyefélék, uborka, tökfélék, hagyma, bab, borsó)

1-3 liter/ha

Ültetés után 2-3 héttel, virágzás előtt.

Nagy terhelésű időszakokban, stresszhelyzetekben szintén javasolt a használata.

Bab, borsó, szója 1-3 liter/ha Virágzás előtt a terméskötődés elősegítésére.
Burgonya 1-3 liter/ha Sorzáródástól a gumókötés végéig 2-3 alkalommal.
Hagymafélék 1-3 liter/ha 3-4 leveles kortól 1-2 alkalommal lombkezelésre.

A kezeléseket a tápanyaghiány mértékének megfelelően 2-6 alkalommal lehet ismételni a tenyészidőszak folyamán. A bór hiányára a gyümölcsfajok közül az alma, a körte, a szilva és a málna a legérzékenyebb.

Tápoldatozásra: 0,1-0,5 %-os töménységben (1-5 liter/1000 liter víz)

Házikertben: 1-2 %-os töménységben (1-2 dl/10 liter víz)

Biogazdálkodásban felhasználható!

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös, napfénytől védett, fagymentes helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 2 év.

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Növényvédő szerekkel és más termésnövelő anyagokkal történő együttes kijuttatása előtt keverési próbát szükséges végezni! Használat előtt felrázandó!

A termékhez kapcsolódó szakmai cikkek: 

 Környezetkímélő és gazdaságos megoldás a repcetermesztésben

ALPHAPLANT

Cégünknek évtizedes tapasztalata van a növénykondicionálás területén. Termékeink használatával csökkenthető növényvédő szer és műtrágya ráfordítás. Készítményeink klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülnek, a növények saját védekező rendszerét stimulálják.

more arrow3Cégünk

KAPCSOLAT

Alpha-Vet Kft.
8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

Telefon: +36-22-516-408

Fax: +36-22-516-416

E-mail: info(KUKAC)alphaplant.hu

logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.alphaplant.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.