
Miben nyújthat megoldást a termékünk:
Cinkhiány esetén a felső levelek érközi klorózisa, majd a levéllemez teljes kifehéredése tapasztalható. A levelek aprók maradnak és a fellépő auxinhiány miatt rozettásodás, torzulás, valamint törpe szártagúság figyelhető meg. Hiánya virág- és termésképződési zavarokat vált ki, amely akár 80 %-os termésveszteséget is okozhat. A növények cink igénye nehezen meghatározható pontos számokkal. Ez alapján megkülönböztetünk a cink hiányára kevésbé érzékeny növényeket, mint a gabonafélék, a spárga, a borsó és a keresztesvirágú növények. Közepesen érzékenyen reagálnak a cink hiányára a burgonya, a paradicsom, a zöldségfélék, a cukorrépa és a lucerna. A cink hiányára érzékeny kultúrák a kukorica, a komló, a len, a bab, a hagyma, a szőlő és a gyümölcsök.
A cink a növények számára nélkülözhetetlen mikroelem. Jelentős enzim alkotórész és enzim aktivátor. Aktívan részt vesz a fehérje anyagcserében és az auxintermelés serkentése révén a növények növekedés szabályozásában.
Használat előtt felrázandó!
Tárolás: fagymentes, hűvös, napfénytől védett, száraz, jól szellőző helyen.
Amennyiben más levéltrágyával, vagy növényvédő szerrel juttatja ki, keverési próbát kell végezni!
Kiszerelések: 1l, 5l, 10l, 20l, 700l
Cégünknek évtizedes tapasztalata van a növénykondicionálás területén. Termékeink használatával csökkenthető növényvédő szer és műtrágya ráfordítás. Készítményeink klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülnek, a növények saját védekező rendszerét stimulálják. ELOLVASOM