HOT Sparks - шаблон joomla Оригами

organitvas terMikroelem keverék  

EK-MŰTRÁGYA

Beltartalom

Hatóanyag Koncentráció (g/liter) Koncentráció (w/w%)
Vas (Fe) 36 3
Réz (Cu) 1,2 0,1
Mangán (Mn) 1,2 0,1
Cink (Zn) 1,2 0,1
Bór (B) 2,4 0,2
Kelátképző (EDDHSA) 360 30

A vashiány minden más elem hiányjelenségeinél határozottabban, nagyon tipikus formában nyilvánul meg az egy- és kétszikű növényeken egyaránt. A növény legfiatalabb levelei kezdetben sárgászöldek, majd a hiány fokozódásával a zöld erezet közei citrom- vagy narancssárgák lesznek. Súlyosabb esetben a klorózis az erekre is átterjed.

A vashiány következtében általános jelenség a növekedéscsökkenés és a gyenge virágkötés. Korlátozott a gyümölcs kötődése és színeződése is. Általában nem következik be elhalás, a gyümölcsfákon és bokrokon olykor csak néhány ágon mutatkoznak a tünetek.

Enyhe vashiány esetén a növény teljesen visszazöldülhet, ha a kedvezőtlen hatások megszűnnek. Hosszabb ideig tartó, súlyos vashiány esetén a növénynek valamennyi levele klorótikus lehet, később a szélektől kezdődő nekrózisok, levélhullás, ágelhalás is bekövetkezhet. Csökken a növények fagy-, illetve télállósága. A citrusfélék gyümölcse apró, kemény, szárazhúsú lesz. Szőlőnél bogyóelrúgás, csökkent vesszőnövekedés is előfordulhat.

Javasolt felhasználás

Növényi kultúra Dózis Felhasználási javaslat
Almaterműeknél 1-3 liter/ha Virágzás előtt, valamint júniusban a vashiányos tünetek megjelenése előtt, vagy a kezdeti tünetek láthatóvá válásakor.
Csonthéjasoknál 1-3 liter/ha A kezelést a virágzás előtt javasolt megkezdeni vagy a klorózis tüneteinek megjelenésekor.
Szőlő 1-3 liter/ha A vashiány tüneteinek megjelenése kezdetén kell a kezeléseket megkezdeni, majd hetente ismételni. (Virágzás alatt nem javasolt a készítmény használata.)

Zöldségfélék

(paprika, paradicsom, dinnyefélék, uborka, tökfélék, hagyma, bab, borsó)

1-3 liter/ha A vashiány tüneteinek megjelenése kezdetén kell a kezeléseket megkezdeni, majd hetente ismételni.
Faiskolai termesztésben 1-3 liter/ha Klorózisok megjelenése után.

A kezeléseket a tápanyaghiány mértékének megfelelően 2-6 alkalommal lehet ismételni a tenyészidőszak folyamán.

Biogazdálkodásban felhasználható!

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös, napfénytől védett, fagymentes helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 2 év.

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Növényvédő szerekkel és más termésnövelő anyagokkal történő együttes kijuttatása előtt keverési próbát szükséges végezni! Használat előtt felrázandó!

 

ALPHAPLANT

Cégünknek évtizedes tapasztalata van a növénykondicionálás területén. Termékeink használatával csökkenthető növényvédő szer és műtrágya ráfordítás. Készítményeink klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülnek, a növények saját védekező rendszerét stimulálják.

more arrow3Cégünk

KAPCSOLAT

Alpha-Vet Kft.
8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

Telefon: +36-22-516-408

Fax: +36-22-516-416

E-mail: info(KUKAC)alphaplant.hu

logogreey

Adatvédelmi tájékoztató

© 2016 - www.alphaplant.hu - Minden jog fenntartva! Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.